Gesloopt Wilgenhof wordt tijdelijke parking


vrijdag, 21 juni, 2013
Gesloopt Wilgenhof wordt tijdelijke parking

Het leegstaand RVT Wilgenhof wordt nog dit jaar gesloopt en tijdelijk ingericht als extra parkeerruimte in afwachting van een nieuwe bestemming van deze locatie.

OCMW-voorzitter Paul Defranc(CD&V): “Aangezien de jaarlijkse kosten voor de instandhouding van het oude gebouw te hoog oplopen en een herbestemming na verbouwingswerken niet kan voldoen aan de moderne eisen van een nieuw pand, werd beslist het leegstaande Wilgenhof versneld te slopen. De werken voor het slopen van het gebouw zullen na de procedure op de openbare aanbestedingen nog dit jaar gegund worden, zodat de werken nog dit jaar kunnen starten.“

In overleg met de schepen van mobiliteit werd beslist om het terrein tijdelijk in te richten tot parkeerplaats. Men wenst te vermijden dat het perceel er, in afwachting van haar nieuwe bestemming, braakliggend en verwaarloosd bijligt. Bijkomende parkeerruimte zal intussen een oplossing bieden voor de drukke momenten van de naburige scholen, op de vrijdagmarkt en bij evenementen zoals Strapatzen.

Het OCMW- en het gemeentebestuur zullen voor het einde van dit kalenderjaar de toekomstige bestemming vastleggen. Zij bekijken dit in het geheel van het beschikbare patrimonium. Het is een belangrijk onderdeel in het opmaken van de zesjarige beheers- en beleidscyclus 2014-2019, dat elk gemeentebestuur dient op te maken voor het einde van dit jaar.

bron: sint-pieters-leeuw.eu